Her şehir ve mimari yapı kendine özgü, eşsiz bir kimlik yaratmayı hedefler. Philips Colorkinetics LED aydınlatma ürünleri ile şehirlere özgün bir kimlik kazandırırken, şehirlerin ikonik yapılarını gece de ön plana çıkararak dinamik senaryolar ile daha çekici bir hale getirmektedir.
Tarihi eser aydınlatma kapsamında faaliyet gösteren firmamız, bir çok tarih kokan eser için hizmet vermiştir. Projelerinizde öncelikle yapacağımız keşif ve ardından tasarım ile size alternatifler sunmakta,ardından üretim ve uygulama aşamasına geçmekteyiz.
Avrupa ve Ortadoğu’daki kale, dış duvar aydınlatma, cami, geçit, viyadük, eski yapılar,müze ve tarihi alanlarda ihtiyaca yönelik projelerde yanınızda olmaktan gurur duyarız.
Işık sadece sanatı görünür kılar,
Eserleri en iyi şekilde gösterebilmek, sanat eserlerinde bir çok faktöre bağlıdır. Genel yaygın görüş ve kültürel birikim, algılamada ön plana çıkar. Müzeler ya da sanat galerilerinde belli süreler içerisinde sergilenen eserler ; sunum şekilleriyle ve vurgularındaki abartı nedeniyle sergi organizatörleri ve küratörler ile amatör sanatseverler ve koleksiyonerlerin algısındaki farkları ortaya çıkarır. Bu iki kutup arasında algı çeşitliliği beğeni seviyelerinde farklılık gösterir.
Sürekli uygulanan – ve aslında oldukça basit bir yöntem olan ray-monteli spot aydınlatma kavramı hemen hemen tüm sanat galerilerinin ve müzelerin aydınlatma çözümleri için en fazla tercih edilen yöntemdir. Bu aydınlatma yöntemiyle zaman içerisinde yenileriyle değiştirilen eserlerin kolaylıkla sergilenmesini ve istenilen düzeyde aydınlatılabilmesi için maksimum esneklik sağlanır. Bu yöntemle optimum sonuçlar elde edilir ancak aydınlatma sistemini dikkatli kurmak ve beraberinde iyi bir muhafaza gerektirir.
Büyük mekânlarda ve dar aralıklı sergi alanlarında spot yönleri çok özenle yerleştirilmeli ve her bir aydınlatma elemanı için ayrıca aksesuarlar ile aydınlatma konforu sağlanmalıdır.
Yapının etkisi
Genellikle Sergi alanlarının mimari yapılarında pek çok farklı detay kullanılmıştır. Bu tarz yapılar zaten kendi başlarına sanatsal bir amaç edinirler, günümüzde pek çok müze sergiledikleri eserler kadar kendi mimari yapıları ile de anılırlar.
3 boyutlu eserler
3 Boyutlu eserlerin aydınlatma tekniği olarak yapısal kimliklerine ve materyalleri için özel olarak seçilmiş çözümler kullanılmalıdır. Duvar tipi sergi alanlarının genelde aydınlatma sistemi ve renk tercihleri her alan ve eser için farklılık göstermezken 3 boyutlu eserler bulundukları alanda özel aydınlatma seçimi gerektirir.
Eserin materyali, büyüklüğü, yapısal formu ve sergi alanındaki konumu ilk dikkat edilmesi gereken temel unsurlardır. Diğer eserler ile ilişkilendirmesi de ayrıca önemli bir konudur.